05 октомври 2015

Православен хиджаб


"Да говоря всички езици човешки и дори ангелски,
щом любов нямам,
ще бъда мед, що звънти, или кимвал, що звека. 
Да имам пророчески дар и да зная всички тайни,
да имам пълно знание за всички неща
и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям, -
щом любов нямам,
нищо не съм.... "



Открийте разликата между руското православие и исляма: 



Дали пренатягането на някои свръх-християни ще доведе до нещо по-различно от обикновен фанатизъм подобен на ислямския?  Вече има казашка морална полиция, подобна на салафитската такава. Има и православни аятоласи, които всеки ден дават инструкции, кого точно трябва да мразим. Има и легиони "правоверни" готови да претворят думите на омраза в дела. И всичко това за "по-голяма Слава Божия"?!


 По плодовете им ще ги познаете.

 Какъв е смисъла от тази показна свръхрелигиозност при положение, че Русия си остава сред държавите с най-високи нива на корупция. Ако дори от едното глупаво крадене не могат да се откажат, за какви християнски добродетели говорим въобще? Кого лъжат, че това е по-по-най-християнското поведение? Къде са плодовете на този вид християнски живот? Защо хиляди недъгави деца в Русия са изоставени по социалните домове и единствената им надежда за живот е да бъдат осиновени от родители от "морално пропадналия" Запад. Какви са резултатите, ако щете, от труда на това свръх-християнско общество?



 Нефт, оръжия! Друго?

 Е да, култура. В каторгата, на границата между живота и смъртта, се пишат гениални романи. Парадоксално, но факт.

Но нима вярата в Христос има за цел да създава каторжници?

 Великоруския шовинизъм е по-бесовски дори от болшевизма. Защото ако по времето на комунистите поне имаше мъченици за вярата, то сега има ултраси и чиновници на вярата.

 Но както всички врагове на Христа и тези ще се сгромолясат безславно. Защото: "Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат"



"Мъжете коленичат само пред Аллах" - предизборен плакат на Хизбула