06 октомври 2015

Рафаил (Берестов) слага и маха рога в "Зограф" - Видео

Откъс от филма "Неочакваният Атон" на Юрий Воробьевский
 публикуван в сайта www.budiveren.com


   "Това безумие не подминало и българския манастир "Зограф", който някога приютил нашите монаси. В манастира от България специално пристигнал чиновник с ранг на зам. министър за да обясни на братята, че о. Рафаил и неговите послушници били руски специални агенти, които с хитрост искат да превземат древната обител. Страстите бушували се стигнало дотам, че един ревностен послушник тръгнал даже да бие руските монаси, но ето ти беда! В същия ден на носа му израснал огромен рог,  което било видяно и засвидетелствано от много хора. Всички били поразени и нещастникът бил принуден да отиде при отец Рафаил и да иска прошка. И наистина този странен недъг се махнал."


"Свидетелствата" на Рафаил (Берестов) за българските монаси продължават:



По-късно отец Рафаил ми разказа: «Дойде един от старите монаси и ми каза направо: "Преди ние дружахме със Съветския Съюз, а сега сме приятели с Америка. Не искаме нашите младежи да бъдат възпитавани от руснаци"»

Явлението Рафаил (Берестов) не се приема еднозначно и в Русия. Но за съжаление в България "проповедите" на подобни гастрольори се разпространяват от много православни сайтове.